Leden No Surrender belemmeren aanhouding

dinsdag 3 november 2015

Hulst - De politie heeft maandag 2 en dinsdag 3 november in totaal vier leden van motorclub No Surrender aangehouden. De kwartet bemoeide zich op zaterdag 17 oktober rond 3.45 uur met de aanhouding van een 18-jarige man uit Hulst. Dat alles speelde zich af op het Cornelis de Vosplein. Daarbij zijn agenten dusdanig belaagd dat ze pepperspray en wapenstok hebben moeten gebruiken.

De man weigerde zich te legitimeren na een vermoedelijke mishandeling. Vervolgens werd hij door zijn vader, een 39-jarige man uit Hulst, een horecagelegenheid binnengeleid. Drie andere verdachten, een 23-jarige en 52-jarige man uit Hulst en een 28-jarige man uit Terneuzen allen lid van No Surrender, bemoeiden zich ook met de zaak.

 

Er ontstond duw- en trekwerk, agenten werden omsingeld waarbij ze zich dusdanig bedreigd voelden dat ze wapenstok en pepperspray tegen de verdachten gebruikten. De 18-jarige man is vervolgens aangehouden en afgevoerd. Daarbij blokkeerde een van de verdachten een politievoertuig met een busje.

 

Uiteindelijk is het viertal aangehouden. Ze kregen een proces-verbaal voor het belemmeren van de aanhouding. De 52-jarige verdachte wordt ook nog verdacht van het uiten van bedreigingen richting de dienders.

 

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt bij het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulst | 112 alarmeringen Hulst | Goedkoop Tanken in Hulst | Supermarkten in Hulst | Weerbericht Hulst