Man aangehouden na conflict met parkeerwachter

zaterdag 29 oktober 2016

Hulst - Een 39-jarige man uit Dordrecht is vrijdag 28 oktober in Hulst aangehouden. Hij zou enkele dagen daarvoor een parkeerwachter belemmerd hebben in zijn werkzaamheden. Hij sloeg onder andere de pet van het hoofd van de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

De man kreeg op maandag 24 oktober rond 16.15 uur op het ’s-Gravenhofplein een proces-verbaal voor het parkeren op de stoep. Daar was de verdachte het niet mee eens en hij sloeg de pet van de BOA van zijn hoofd. Vervolgens belemmerde hij hem nog verder in zijn werkzaamheden onder andere door hem een duw te geven. Ook sloeg hij dreigende taal uit. De parkeerwachter deed aangifte en de verdachte is vervolgens vrijdag 28 oktober op last van de officier van justitie aangehouden. Na verhoor is hij heen gezonden. De politie doet verder onderzoek.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulst | 112 alarmeringen Hulst | Goedkoop Tanken in Hulst | Supermarkten in Hulst | Weerbericht Hulst