Zes arrestaties vanwege gevonden hennepstekkerij

dinsdag 22 september 2015

Clinge - De politie arresteerde zes personen na de ontdekking van een hennepkwekerij. Het ging om de kweek van 450 stekjes hennepplanten.

Agenten troffen maandag 21 september 2015 bij een loods aan de Blomweg de hennepstekkerij aan. Ook werden sporen aangetroffen van een grotere al ontmantelde hennepkwekerij.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de wietplantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

De arrestanten zijn:

Alle verdachten zijn na hun arrestatie overgebracht naar het politie en in verzekering gesteld. De Officier van Justitie bepaalde dat de verdachten beperkingen opgelegd kregen, waarbij ze o.a. geen contact mogen hebben met de buitenwereld. Politie, openbaar ministerie en raadsman moeten in zo'n situatie terughoudend zijn in de media over de inhoud van de zaak.  

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze wietplantages leveren vaak stankoverlast, lekkages en brandgevaar op. Bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulst | 112 alarmeringen Hulst | Goedkoop Tanken in Hulst | Supermarkten in Hulst | Weerbericht Hulst