Zes hennepkwekerijen geruimd

donderdag 12 februari 2015

Heikant/Sluiskil/Clinge/Heinkenszand/Middelburg - Woensdag heeft de politie in de provincie Zeeland zes hennepkwekerijen ontmanteld. Drie personen zijn aangehouden. In totaal zijn 1051 hennepplanten en de kweekapparatuur in beslag genomen.

Heikant: Aan de Polenlaan werd een hennepkwekerij met 371planten ontdekt in woning.

Sluiskil: Op twee locaties aan de Middenstraat zijn kwekerijenaangetroffen met 224 en 6 hennepplanten. Op een adres was sprake van diefstalstroom om de kwekerij van elektriciteit te voorzien.

Clinge: Aan de Molenstraat stonden in een woning tweekweektenten waarin 72 planten stonden te groeien. Ook hier werd de stroomillegaal afgetapt.

Heinkenszand: Aan de Schouwersweg werd een hennepkwekerijontdekt met 150 planten. Agenten hielden een verdachte aan.

Middelburg: In een container achter een pand aan de OudeVeerseweg ontdekte de politie een kwekerij met 228 planten. Twee personen zijnaangehouden.

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpakvan hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leverenbrandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerdemisdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers dietips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aande politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld MisdaadAnoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulst | 112 alarmeringen Hulst | Goedkoop Tanken in Hulst | Supermarkten in Hulst | Weerbericht Hulst