Drie inbraken op klaarlichte dag in gemeente Hulst

zaterdag 5 november 2016

Hulst - Binnen twee weken zijn er drie inbraken op klaarlichte dag gepleegd in woningen in Sint Jansteen en Hulst. Houd ogen en oren open en sluit woningen goed af.

De eerste inbraak vindt plaats op dinsdag 25 oktober jl. in een woning aan de Van Riebeecklaan in Hulst. Uit de woning zijn sieraden en geld meegenomen. De inbraak is die dag rond 11.50 uur ontdekt. De dader(s) zijn vermoedelijk via een raam het pand binnengedrongen.

Op woensdag 2 november jl. wordt ’s morgens een woning aan de Saxhavenstraat in Hulst door ongenode gasten bezocht. Deze zijn vermoedelijk via de achterzijde het pand binnengedrongen en hebben sieraden meegenomen.

Vrijdag 4 november is het raak in Sint Jansteen. Daar wordt eveneens op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Sint Janshof. De bewoners missen sieraden.

De ervaring leert dat ieder jaar in de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom let de politie in deze donkere dagen extra op de veiligheid in uw buurt. Door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt, preventieve acties te houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden of door extra energie te steken in het opsporen van daders. Dit heet het Donkere Dagen Offensief.

Maak het inbrekers niet te makkelijk. Draai de deur altijd op slot als je even weggaat. Laat geen ramen open. En zorg voor een bewoonde indruk. Het lijken open deuren, maar deze tips zijn er niet zomaar. Uit cijfers blijkt namelijk dat inbrekers bij een kwart van de woninginbraken makkelijk binnenkomen door flipperen (pasje tussen de deur), hengelen en insluiping. 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulst | 112 alarmeringen Hulst | Goedkoop Tanken in Hulst | Supermarkten in Hulst | Weerbericht Hulst