Drietal op heterdaad aangehouden voor winkelinbraak

zaterdag 3 december 2016

Hulst - Vrijdagavond zijn op de Churchillweg en de Poorterslaan drie jongens aangehouden voor een winkelinbraak aan de Poorterslaan.

Rond 22.30 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een zeer alerte buurtbewoner dat werd ingebroken in een winkel aan de Poorterslaan. Agenten gingen met spoed ter plaatse en zagen in de buurt van de Willem de Zwijgerlaan een jongeman. Toen deze de agenten zag, rende hij weg richting de Mauritslaan. Op het eind van de Churchillweg stopte hij met rennen en gaf zich over. Zijn handen zaten onder het bloed. Hij werd aangehouden. Het bleek te gaan om een 18-jarige inwoner uit het Belgische Bornem.

Uit onderzoek bleek dat was ingebroken door vermoedelijk drie personen. De signalementen van de twee overgebleven daders werd onder de agenten verspreid. Rond 23.20 uur zag een agent op de Koolstraat twee jongens lopen. Hun signalementen kwamen deels overeen met de gegevens van de daders van de winkelinbraak. De twee jongens werden naar de winkel gebracht, waar was ingebroken. Daar werd bevestigd dat ook dit tweetal had ingebroken. Ze werden aangehouden. Het gaat om een 16-jarige inwoner uit het Belgische Temse en een 17-jarige jongen uit het Belgische Bazel.

Het drietal is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Zaterdag worden zij verhoord.

De daders hadden bij de inbraak een ruit vernield. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. Vermoedelijk is niks buit gemaakt.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulst | 112 alarmeringen Hulst | Goedkoop Tanken in Hulst | Supermarkten in Hulst | Weerbericht Hulst